Lična biografija

Lična biografija

lična biografija

Rodjena 27.11.1941. godine u Zagrebu, kao Dunja Figenwald. Otac dipl. ing. Ivan (Hans) Figenwald, majka Ljubočka (de Grimani) Figenwald, i tri i po godine stariji brat Nenad. Osnovnu školu i gimnaziju završila u Zagrebu. Upisala engleski i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala u Beogradu engleski jezik i književnost.

Paralelno sa osnovnom školom pohadjala baletsku školu i bila stalni član "Pionirskog kazališta" u Zagrebu. Učila dikciju, artikulaciju, veštinu govora i scenski pokret. Pored redovnih časova jezika u školi, učila engleski, francuski i italijanski jezik i u Institutu za strane jezike. Uz klasično obrazovanje u gimnaziji, nastavila da se bavi glumom, kao član omladinske pozornice "Pionirskog kazališta".

Posle položenog ispita zrelosti i upisanog fakulteta, konkurisala u Radioteleviziji Zagreb za mesto TV najavljivačice. Primljena je, sa još jednom kandidatkinjom, kao najbolja medju dvestotinak devojaka iz čitave SFRJ. Od tada, pa do odlaska u penziju (1999. godine), radila najrazličitije TV projekte, u ulozi TV spikera, urednika i odgovornog urednika celokupnog zabavnog kontakt programa RTS-a. Majka je Istoka, Srne i Luke i baka Sare i Lane (Istokova deca) i Alekse i Pavla (Srnina deca).